Az év slágere a zöld kávé

Őszintén!

- A zöld kávé kivonat és őrlemény is csak akkor fogyaszt, ha az étrend megfelelő, és nem árt a testmozgás sem!

- Ne higgy, annak aki azt ígéri, 1 hónap alatt 10 kg -ot fogysz csupán azzal, hogy zöld kávé őrleményt, vagy zöld kávé kivonatot fogyasztod!

- Az mind igaz, hogy a zöld kávé kivonat és őrlemény klorogénsav tartalma éhségérzet csökkentő, zsírégető és antioxidáns hatásal bírnak.

A Zöld kávé kivonat hatékonyabb, mint az őrlemény!

Glikémiás index - Segítség az étrend összeállításához! 

Glikémiás index táblázat

nagyon magas 90-100% szőlőcukor, malátacukor, méz, cukros üdítőitalok, gabona-, kukorica-, rizspehely
magas 70-90% (répa- vagy nád)cukor, fehérlisztből készült pékáruk és főtt tészták, szőlő, tejberizs
közepes 50-70% kukorica, főtt rizs, banán, cukrozatlan gyümölcslé
alacsony 30-50% tej, joghurt, kefir, a legtöbb hazai gyümölcs, durumbúzából készült spagetti és makaróni
30% alatt bab, lencse, dió, mogyoró, retek, paprika, paradicsom, fruktóz
   

 Bővebben  >>ITT

Slim Green Coffee ital
Slim COFFEE kapszula klorogénsav tartalommal
zöld kávé kapszula 100db és 250db kiszerelésben
Zöld kávé klorogénsav tartalmának köszönhetően csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, valamint kiváló antioxidánsként tartják számon.
 

 Az ember lelke nem kávéra, barátságra vágyik

Az ember lelke nem a kávézásra vágyik, barátságra vágyik.

 

 A megkérdezettek többségének a kimozdulós kávézás igazi társasági program (84%).
barátokkal (43%), családtagokkal (32%) osztják meg ezt az élményt.

A nők közel fele (48%) barátaival szokott kávézni, míg ez az arány a férfiaknál csak 33 százalék. Az erősebbik nem egyötöde magányosan kortyol, legfeljebb számítógépét választja társaságul (5%).

Zöld kávé 100 db kapszula

Zöld kávé 250 db kapszula

A kávé feldolgozása


kávé feldolgozása

 

- A bogyókat kézzel leszüretelik
- Tisztítás, érlelés
- Szárítás
- A gyümölcshús eltávolítása a szemekről
- További tisztítás
- Válogatás
- PÖRKÖLÉS

Mi a baj a pörköléssel?

Mia baj a pörköléssel?- A pörkölés jóval 200°C felett történik
- Ezen a hőmérsékleten több száz karcinogén, rákkeltő anyag keletkezik!
- Naponta 15 millió csésze kávét fogyaszt el Magyarország lakossága, ez évente 25 millió kg égetett pörkölt anyagot jelent
- Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral

Pörkölés nélkül – Zöld kávé

A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.

Klorogénsav

Klorogénsav hatása

 

 

- A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzetet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek.
- A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását

Tanulmányok


 

2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani

- egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
- A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget.

egereket tápláltak zöld kávébab kivonattal
 

A klorogénsav legyőzi a felesleges cukrot
klorogénsav legyőzi a felesleges cukrotA tekintélyes szaklap, a The Lancet 2002-ben tette közzé népesség vizsgálatát, amelyet 17000 emberen végzett.
A kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb diabétesz kockázattal számolhatnak azoknak, akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak kettőt

Probléma

Naponta 7 csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivihetetlen.
Ez arra indította a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat tartalmaz a kávé.
A kávé klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért 

Lenyűgözően meggyőző adatok
- Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés után.

- Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek. Azután 100 gr glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban.
- A kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100 mg tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32 %-os csökkenés következett be a vércukorszintben - két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha Önnek az étkezés után veszélyesen magas - 8.9 mmol/l - a vércukorszintje, a zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt.

Más kísérleti eredmények

- A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.

- Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást

Zöld kávé kapszulák 100db és 250db -os kiszerelésben
Zöld kávé 100 db kapszula

 

 

Zöld kávé 100 db kapszula

100 kapszula - Ára: 1500 Ft
5 BP - Kódszám:1904

 

Zöld kávé 250 db kapszula

 

 

 

Zöld kávé 250 db kapszula

 

250 kapszula - Ára: 3200 Ft
10 BP - Kódszám:1905

Zöld kávé kapszulák

 Miért szeretjük a kávét?


- Kedveljük az aromás ízét
- Ettől ébredünk fel (koffein)
- Napközben felfrissít, felpörget
- A szokás hatalma
- Néhány perc pihenő
- Hangulat
- TÁRSASÁG
 

A kávé története


Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.

1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét
A 16. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték
Isztambulban az első kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17. században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven.

A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cik


Magyarországon
63% leggyakrabban közvetlenül ébredés után otthon kávéznak
25% a munkahelyén is iszik kávét
10% vendéglátóhelyen issza meg mindennapi feketéjét
A Kávé Világnapja alkalmából 2010. szeptemberében az ország legnagyobb aukciós portálja, a Vatera (vatera.hu) felhasználói körében vizsgálta a kávéfogyasztási szokásokat. 3800 válaszadó volt

 Az év slágere a zöld kávé

QED enzim diéta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza a címoldalra



Név:
E-mail:
 
 
 


flavin7-vitamin.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu